Tim van Eijl

Terug naar onderzoekers Tim van Eijl
Functie: Onderzoeker
Lectoraat: Crossmediale communicatie in het publieke domein
Contact:

E-mail: tim.vaneijl@hu.nl

Volg op:

Tim van Eijl (1989) is sinds september 2016 werkzaam als onderzoeker bij het Lectoraat Crossmediale Communicatie in het Publieke Domein (Publab). Hij studeerde af op de master Applied Communication Science aan de Wageningen Universiteit. Binnen deze master verdiepte hij zich in de inzet van communicatie op maatschappelijk thema’s, waaronder zijn specialisatie in voeding & gezondheid. De interesse hiernaar was gewekt binnen diverse project- en communicatiewerkzaamheden in de commerciële en publieke sector waar hij eerder werkzaam was. In zijn master schreef hij zijn scriptie over de invloed van opinieleiders op de verspreiding van gezondheidsinformatie op Twitter. 

Zijn passies liggen op de gebieden van communicatie voor gedragsverandering, digitale communicatie en gezondheidscommunicatie. Binnen het PubLab is Tim daarom betrokken bij verschillende onderzoeksprojecten, zoals een evaluatiestudie van de Eetmeter, een voedingsapp van het Voedingscentrum, de doorontwikkeling van het project Touchpoints binnen het onderwijs, Veilige basisschoolomgeving, Active After Stroke, MOVES en het Fietsen met Focus project.


Daarnaast heeft hij een verbindende rol bij de lopende onderzoeksprojecten en is hij betrokken bij de communicatie-uitingen van het PubLab en de andere lectoraten van het Kenniscentrum Economisch Sterke & Creatieve stad, om resultaten, inzichten en kennis van de diverse onderzoeksprojecten zo toegankelijk mogelijk te maken.