Peter Mesker

Terug naar onderzoekers Peter Mesker
Functie: Onderzoeker, Promovendus
Lectoraat: Normatieve professionalisering
Docent voor:

Leraar Geschiedenis tweedegraads

Contact:

E-mail: peter.mesker@hu.nl

Telefoon: 088-4819311

Drs. Peter Mesker (1969) is sinds september 2013 onderzoeker bij het Lectoraat Normatieve Professionalisering. Hij doet promotieonderzoek aan de Universiteit Utrecht naar de ontwikkeling van beroepsidentiteit van docenten tijdens en na een buitenlandverblijf. Het onderzoek richt zich op de persoonlijke en professionele ontwikkeling van een docent-in-opleiding tijdens en na een internationale stage en de doorwerking van de buitenlandervaring op de beginnend en ervaren docent in het werkveld.

  • September 2013 – heden:  onderzoeker aan Hogeschool Utrecht, Kenniscentrum Educatie, Lectoraat Normatieve Professionalisering
  • September 2013 – heden:  promovendus bij Universiteit Utrecht op het onderzoek ‘De ontwikkeling van beroepsidentiteit van docenten tijdens en na een buitenlandverblijf’. Promotoren: prof. dr. C. Bakker (Universiteit Utrecht), dr. H. Wassink (Hogeschool Utrecht), dr. S. Akkerman (Universiteit Utrecht).
  • September 2013 – heden:  hogeschoolhoofddocent lerarenopleiding geschiedenis (Hogeschool Utrecht).
  • November 2008 – augustus 2013: teamleider lerarenopleiding Engels en hogeschooldocent minor American Studies (Hogeschool Utrecht).
  • Augustus 2002 – oktober 2008: programmamanager Amsterdam Masters in Medical Anthropology (Universiteit van Amsterdam).
  • Augustus  1997 – juli 2002: docent geschiedenis en decaan (Melanchthon College, Rotterdam).
  • Januari 1996 – december 1997: onderzoeker Veluws Museum (Harderwijk)

Normatieve professionalisering

Normatieve professionalisering

Over het lectoraat

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten