Peter Mesker

Terug naar onderzoekers Peter Mesker
Functie: Onderzoeker, Promovendus
Lectoraat: Normatieve professionalisering
Docent voor:

Leraar Geschiedenis tweedegraads

Contact:

E-mail: peter.mesker@hu.nl

Telefoon: 088-4819311

Drs. Peter Mesker (1969) is sinds september 2013 onderzoeker bij het Lectoraat Normatieve Professionalisering. Zijn onderzoek aan de Universiteit Utrecht exploreert hoe de onderbreking van een internationale onderwijservaring invloed heeft op de manier waarop de docent zichzelf en zijn onderwijspraktijk interpreteert. De context van het onderzoek is zowel een buitenlandstage, als het eerste jaar van de inductie fase. Aan de hand van casussen wordt onderzocht hoe een buitenlandstage doorwerkt in de professionele ontwikkeling van de startend docent tijdens de transitie van opleiding naar werk.

  • September 2013 – heden:  onderzoeker aan Hogeschool Utrecht, Kenniscentrum Educatie, Lectoraat Normatieve Professionalisering
  • September 2013 – heden:  promovendus bij Universiteit Utrecht op het onderzoek ‘De ontwikkeling van beroepsidentiteit van docenten tijdens en na een buitenlandverblijf’. Promotoren: prof. dr. C. Bakker (Universiteit Utrecht), dr. H. Wassink (Hogeschool Utrecht), dr. S. Akkerman (Universiteit Utrecht).
  • September 2013 – heden:  hogeschoolhoofddocent lerarenopleiding geschiedenis (Hogeschool Utrecht).
  • November 2008 – augustus 2013: teamleider lerarenopleiding Engels en hogeschooldocent minor American Studies (Hogeschool Utrecht).
  • Augustus 2002 – oktober 2008: programmamanager Amsterdam Masters in Medical Anthropology (Universiteit van Amsterdam).
  • Augustus  1997 – juli 2002: docent geschiedenis en decaan (Melanchthon College, Rotterdam).
  • Januari 1996 – december 1997: onderzoeker Veluws Museum (Harderwijk)

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten