Maartje Harmelink

Terug naar onderzoekers Maartje Harmelink
Functie: Onderzoeker
Lectoraat: Crossmediale communicatie in het publieke domein
Contact:

E-mail: maartje.harmelink@hu.nl

Volg op:

Maartje Harmelink is sinds januari 2015 als docent/onderzoeker werkzaam bij het Lectoraat Crossmediale Communicatie in het Publieke Domein. Ze verricht discours- en conversatieanalytisch onderzoek voor programmalijn ‘Het gesprek’ en was o.a. betrokken bij onderzoeksprojecten The Next Level, Let’s Talk Energy en Frames met Energie

De resultaten van deze projecten heeft ze vertaald naar trainingen voor de beroepspraktijk: de training Discours Analytische Bril Crisis en de training Discours Analytische Bril Energie. Maartje treedt regelmatig op als trainer om publieke organisaties bekend te maken met de Discours Analytische Bril en bewust te maken van de kracht van taal. 

In november 2017 is Maartje vanuit een interesse in medische interactie een promotietraject gestart in het Academisch Medisch Centrum. Dit project is gericht op het verbeteren van de gespreksvoering tussen artsen en ouders op de Neonatologie Intensive Care Unit (NICU) en de Pediatrische Intensive Care Unit (PICU). 

Maartje werkte in het verleden als communicatie- en beleidsmedewerker bij het Zorg Innovatie Forum en als onderzoeker/docent bij het UMCG en de Hanzehogeschool. Ze studeerde cum laude af in communicatie aan de Rijksuniversiteit Groningen.