Jungmann in Trouw over financiële opvoeding kinderen

“Onderzoek laat zien dat kinderen die een degelijke financiële opvoeding krijgen, een kleinere kans lopen later in financiële problemen te komen”, aldus Nadja Jungmann lector Schulden en Incasso, in de Trouw van 3 december.

Jungmann gaat daar in de rubriek ‘Opvoedvraag’ in op een casus van een vader die ziet dat een van zijn kinderen - zijn 17-jarige zoon - geen bijbaantje wil, en zich daar zorgen over maakt. De vader vindt het belangrijk dat zijn kinderen goed met geld leren omgaan, begrijpt Nadja Jungmann. “Wat dit betreft dus hulde voor de vader.”

Er is echter toch sprake van gezond financieel gedrag van de zoon, want hij heeft geen schulden, aldus Jungmann tegen Trouw. “Wellicht is veel vrije tijd hem meer waard dan het nieuwste mobieltje. In dat geval doet de jongen het juist heel goed”, zegt Jungmann. In het artikel adviseert zij ouders vooral in gesprek te blijven met hun kinderen over geld, omdat zij “langer invloed hebben op het financiële gedrag van kinderen dan ze vaak denken.”

Bron: Trouw