U-tope

Het U-tope project is de ontwikkeling van een zelfvoorzienende en luxueuze recreatiewoning. De ontwikkeling van dit project is een samenwerking tussen enerzijds Naked architecture en Atelier Willem Noyons en anderzijds de Hogeschool Utrecht. De ontwikkeling en het bouwen van een prototype gebeurt door een team van studenten van de opleiding bouwkunde.

U-tope

De mate van innovatie in de U-tope is zeer hoog. De zelfvoorzienendheid van het ontwerp is absoluut in de elektronica en de watervoorziening. Door dit te combineren met een hoge mate van comfort en een verplaatsbaarheid van de woning is dit een enorme uitdaging. Door de voorziening in eigen behoeften gecombineerd met de mobiliteit van het ontwerp maakt dat de U-tope een veelzijdig en flexibel ontwerp is.

Het doel is het onderzoeken van de mogelijkheden van zelfvoorziening in een recreatiewoning met als eerste stap de bouw van een prototype. Uitgangspunten van het ontwerp zijn de universele inzetbaarheid en toepasbaarheid. Het effect van de bouw van het prototype is het vergaren van kennis en deze toegankelijk maken voor de bouw van een tweede prototype. Door het open beschikbaar stellen van deze kennis voor toekomstige prototypen wordt open-innovatie beoogd.

Building Future Cities

Nieuwe Cultuur in de Bouwketen

Over het lectoraat

Opdrachtgevers

Logo Atelier Willem Noyons

Logo Naked Architecture

Partners

Logo Octatube


Logo Vianen Kozijntechniek


Logo Van den Pol Elektrotechniek