Millow

Betrokken lector: Remko van der Lugt
Betrokken onderzoekers: Rosa de Vries en Suze van Houten
Betrokken opleidingen: Communicatie
Meer informatie: www.millow.nl

Millow is de start-up van het Lectoraat Co-design. Millow is onstaan uit een eerder project van het lectoraat: Powertools (Sia RAAK). Tijdens dit project (HBO Take Off, Sia) wordt verkend of en hoe dit product op de markt gebracht kan worden. Rosa de Vries is de ontwerper van dit product en gaat samen met een team aan de slag.

Hoe kun je ontspannen in een wereld vol met prikkels?

Millow is een hartslagkussen. Het is een kussentje met de afmeting van 25 x 25 cm en in het kussen zit elektronica die een rustige hartslag genereert. Het is een tastbaar object wat je kan helpen met ontspannen. Het rustige ritme helpt de gebruiker om zich te concentreren en automatisch rustiger te gaan ademhalen.

De reactie op het product zijn veelbelovend. De doelgroep wordt namelijk groot ingeschat. In de wereld van nu zijn er erg veel prikkels en stress is een veel voorkomend probleem. Thema’s/doelgroepen die genoemd zijn: mensen met burn-outklachten, jonge kinderen, mensen met vliegangst, posttraumatische stress, in de wachtkamer van een ziekenhuis of bij oefeningen met mindfulness.