Het ontwerpen van curricula voor hbo-bacheloropleidingen in de sector Techniek (promotieonderzoek)

Looptijd: 2014 - heden

Dit project wordt uitgevoerd in het kader van het promotieonderzoek van Marijke Hezemans dat gaat over het ontwerpen van curricula voor hbo-bacheloropleidingen in de sector Techniek. De focus ligt op de verbinding tussen de domeinen onderwijs, onderzoek en beroepspraktijk in het curriculum van een technische hbo-bacheloropleiding.

Supervisors

prof. dr. E. de Bruijn - Open Universiteit en HU Lectoraat Beroepsonderwijs
prof. dr. ir. J.M. Versendaal - Open Universiteit en HU Lectoraat Digital Smart Services
co-supervisor: dr. I.I. Zitter MSc MTD - HU Lectoraat Beroepsonderwijs

Doel onderzoek

Het onderzoek beoogt in het bestuderen van een aantal cases een systematiek voor het vertalen van een landelijk opleidingsprofiel in een samenhangend curriculum te ontdekken, zodat de domeinen onderwijs, onderzoek en beroepspraktijk in een technische hbo-bacheloropleiding verbonden zijn en startbekwame professionals integraal worden opgeleid.

Betrokken organisaties

Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie
Hanzehogeschool Groningen
Haagse Hogeschool
Hogeschool Rotterdam
HZ University of Applied Sciences
Hogeschool Utrecht

Een overzicht van publicaties is hieronder te downloaden.

Beroepsonderwijs

Digital Smart Services