Groene Economie

Groen natuurschoon. Dat is wat ondernemers op de Utrechtse Heuvelrug zien als ze uit het raam kijken. Ondernemersverenigingen vroegen zich af: hoe kunnen we onze bijzondere omgeving steunen en onszelf tegelijkertijd onderscheiden als groene, inspirerende regio waar innovatie echt gestimuleerd wordt?

Onderzoeksproject

Een groep mkb’ers van de Utrechtse Heuvelrug heeft van 2011-2014 gezocht naar een antwoord op die vraag. Daarbij werden ze ondersteund door:

De Stichting Innovatie Alliantie (RAAK-mkb) maakte het onderzoeksproject financieel mogelijk.

Merk en innovaties

Utrechtse Heuvelrug Duurzaam Doen!Na een zoektocht naar de identiteit van de regio hebben onderzoekspartners en ondernemers samen een merk ontwikkeld waarin iedereen zich herkent: Utrechtse Heuvelrug Duurzaam Doen! Een groot aantal innovatieve projecten (die echt wat betekenen voor mens en milieu) laden dit project.

Boekje

Een terugblik op het onderzoeksproject en een impressie van de innovatieprojecten staan in het boekje Groene Economie op de Utrechtse Heuvelrug.

 

 
Stichting Utrechtse Heuvelrug Duurzaam Doen

Tijdens een feestelijke startavond op 10 maart 2014 in Doorn is de Stichting Utrechtse Heuvelrug Duurzaam Doen opgericht. Ondernemers met duurzame ideeën kunnen daarbij nog steeds aanhaken. Zo wordt het merk steeds krachtiger.

Meer informatie

 

Marketing, Marktonderzoek en Innovatie

Marketing, Marktonderzoek en Innovatie

Over het lectoraat