Evaluatie Le Grand Départ Utrecht 2015

Dit project is afgerond.

De activiteiten rondom de tourstart in juli 2015 zijn goed gewaardeerd door zowel deelnemers als organisatoren, blijkt uit onderzoek van het Lectoraat Participatie en Maatschappelijke Ontwikkeling van Hogeschool Utrecht. Deelnemers gaven de activiteiten gemiddeld een 8,2 en organisatoren een 8,0. Bovendien zegt een meerderheid van de respondenten dat Utrecht nu steeds meer als een fietsstad wordt gezien. Het onderzoek naar de waarde van Le Grand Départ is uitgevoerd op verzoek van de gemeente Utrecht door het Lectoraat Participatie en Maatschappelijk Ontwikkeling, onder leiding van onderzoeker Froukje Smits, in coproductie met het Mulier Instituut, de Universiteit Utrecht en de Hanzehogeschool Groningen. Twaalf studenten van diverse opleidingen van de Faculteit Maatschappij & Recht werkten eraan mee.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Froukje Smits: Froukje.Smits@hu.nl

Participatie en Stedelijke Ontwikkeling

Streetdance