Bouwunit

Binnen de bouwsector wordt de vraag steeds groter en sterker naar een duurzame bouwplaats. Om aan deze vraag te voldoen zijn een aantal grote bouwbedrijven waaronder Strukton begonnen met verschillende onderzoeken naar het gebruik van zelfvoorzienende bouwunits. Dit is de eerste stap op weg naar een volledig duurzame bouwplaats.

De samenwerking tussen Strukton en het Green Prototype Platform heeft tot doel het onderzoeken, bedenken en realiseren van een innovatief en zelfvoorzienend bouwunit-concept dat voldoet aan de vraag van de gebruikers. De realiteit is hierin zeer belangrijk. Het uiteindelijke doel is zichtbaar maken van de duurzame ambities door het herontwerpen van een bouwunit-systeem.

Het beoogde resultaat is de realisatie van een prototype bouwunit. De basis wordt gevormd door een bestaande bouwkeet die door Strukton ter beschikking is gesteld. Vanuit deze basis wordt verder onderzocht in welke mate zelfvoorzienendheid toepasbaar is in bouwunits. Ook wordt de bouwunit zelf herontworpen en als concept in een prototype omgezet.

Bouwunit