Creatieve industrie

De creatieve industrie en zakelijke dienstverlening zijn de motoren van de Utrechtse kenniseconomie. In onze regio zijn circa 5.000 creatieve bedrijven gevestigd. Hogeschool Utrecht is een van de grote aanjagers van deze kenniseconomie en wil bijdragen aan de versterking en verdere ontwikkeling van de creatieve sector in de regio Utrecht. We leiden studenten op voor deze industrie en ontwikkelen nieuwe kennis en praktische instrumenten, met name voor de mkb-ondernemers in de creatieve sector.

We gaan dit speerpunt in 2013 omvormen tot een landelijk Center of Expertise. De kern van dit Center wordt gevormd door onderzoeks- en innovatieprojecten. Het Center kent 3 aandachtsgebieden:

  • Het opleiden van aankomende professionals in de Creatieve Industrie
  • Ondersteunen van bedrijven in de Creatieve Industrie
  • De bijdrage die de Creatieve Industrie kan leveren op maatschappelijke en economische vraagstukken

Diverse lectoraten van de HU zijn al verbonden aan dit speerpunt. Dit zijn de lectoraten Co-design, Marketing, Marktonderzoek en Innovatie, Crossmedia Business en Crossmediale communicatie in het publieke domein. Ook extern hebben vele partners uit de creatieve sector in de Utrechtse regio zich inmiddels verbonden aan dit speerpunt, zoals de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) ,TNO, het Utrecht Valorisation Centerincubator Utrecht Inc., de Task Force Innovatie en iMMovator.

Website speerpunt Creatieve industrie

Lees meer over dit speerpunt op de website Creatieve industrie.