Yvonne Korpershoek

Terug naar onderzoekers portret Yvonne Korpershoek
Functie: Onderzoeker, Promovendus
Lectoraat: Chronisch Zieken
Contact:

E-mail: yvonne.korpershoek@hu.nl

Telefoon: 06 38763949

Volg op:

Yvonne Korpershoek, MSc, RN (1986) werkt sinds 1 oktober 2014 als promovenda bij het Lectoraat Chronisch Zieken. Haar promotieonderzoek richt zich op het ontwikkelen van een mHealth interventie om vroegtijdige herkenning en zelfmanagement van exacerbaties bij COPD- patiënten te bevorderen. De mHealth interventie wordt ontwikkeld in een zorgvuldig gefaseerd proces waarin patiënten, zorgprofessionals en mHealth experts worden samengebracht om de effectiviteit en veiligheid ervan te kunnen waarborgen. Het onderzoek is onderdeel van de TASTE-onderzoekslijn van het Lectoraat Chronisch Zieken van de HU en de leerstoel Verplegingswetenschap van de Universiteit Utrecht.
In 2013 rondde Yvonne haar masteropleiding Verplegingswetenschap aan de Universiteit Utrecht af. Binnen haar afstudeeronderzoek richtte zij zich ook op zelfmanagement van COPD- patiënten. Haar drijfveer voor verder onderzoek naar dit onderwerp komt voort uit haar ervaring als verpleegkundige uit de praktijk. Yvonne studeerde in 2010 af bij de opleiding Verpleegkunde aan Hogeschool Utrecht en heeft de afgelopen jaren als verpleegkundige en seniorverpleegkundige gewerkt, waarvan de laatste 3 jaar op de longafdeling. Naast haar functie als promovenda werkt zij ook als verpleegkundige in de praktijk en heeft ze een rol in het onderwijs als docent.

  • Oktober 2014 - heden: Promovenda Hogeschool Utrecht, Kenniscentrum Innovatie van Zorgverlening, Lectoraat Chronisch Zieken. TASTE-onderzoekslijn. PhD project: M-ACZiE: Mobiel Actieplan ter bevordering van zelfmanagement en vroegdetectie van Exacerbaties exacerbaties bij patiënten met COPD. Promotor: Prof. dr. M.J. Schuurmans, Universiteit Utrecht. Copromotor: Dr. J.C.A. Trappenburg.
  • Oktober 2014 - heden: Docent premaster Klinische Gezondheidswetenschappen (KGW) aan de Universiteit Utrecht.
  • 2010 - heden: Verpleegkundige.

Chronisch Zieken

Over het lectoraat

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten