Wieke van Boxtel

Terug naar onderzoekers Wieke van Boxtel
Functie: Docent-onderzoeker, Promovendus
Lectoraat: Innovaties in de Preventieve Zorg
Contact:

E-mail: wieke.vanboxtel@hu.nl

Telefoon: 06 - 18510004

Volg op:

Wieke van Boxtel MSc zal in het lectoraat innovaties in de preventieve zorg onderzoek doen binnen de onderzoekslijn interprofessionele preventie.

In 2016 heeft zij de master Health Professions Education aan Maastricht University cum laude afgerond. Deze interprofessionele master is de start geweest van haar nieuwsgierigheid naar interprofessioneel samenwerken en opleiden. Interprofessioneel samenwerken is een van de thema’s die centraal staan in het HU CASCO voor gezondheidszorgopleidingen. Als themaleider van dit onderwerp heeft zij samen met collega’s de toekomst visie voor interprofessioneel samenwerken geschreven en is zij betrokken bij het implementeren van dit thema in de zorgopleidingen van de HU. Wieke werkt ook als Hogeschool docent voor de opleiding Mondzorgkunde en is tot 2017 werkzaam geweest als mondhygiënist in verschillende algemene tandheelkundige praktijken. 

Binnen de onderzoekslijn interprofessionele preventie zal Wieke onderzoek gaan doen naar vroeg-diagnostiek en screening van gezondheidsrisico’s bij kinderen op scholen en interprofessionele interventies ontwikkelen en onderzoeken om deze gezondheidsrisico’s te minimaliseren. Dit alles met het doel kinderen gezond op te laten opgroeien. Wieke is van mening dat preventie de toekomst heeft, zeker in relatie tot de nieuwe definitie van gezondheid. De volwassenen van de toekomst moeten instaat en voorbereid zijn gezond door het leven te kunnen gaan, dit moeten ze als kinderen leren vanaf een vroege leeftijd. 

In de afgelopen 3 jaar heeft Wieke veel tijd besteed aan interprofessioneel leren, opleiden en samenwerken. Dit thema wil zij in de toekomst met veel nieuwsgierigheid en enthousiasme verder gaan ontdekken door middel van onderzoek en onderwijs binnen het lectoraat en de HU.

Vanaf 1 september 2019 zal Wieke promotieonderzoek doen met de titel 'Gezondheidsvaardigheden bij kinderen'.

Innovaties in de Preventieve Zorg

Spelende basisschoolkinderen op het schoolplein

Over het lectoraat