Tobey Nelson

Terug naar onderzoekers Tobey Nelson
Functie: Docent-onderzoeker
Lectoraat: Didactiek van de Moderne Vreemde Talen
Contact:

E-mail: tobey.nelson@hu.nl

Dr. Tobey Nelson heeft zowel als student als docent veel jaren doorgebracht op het gebied van taalkunde. Na het studeren van de Franse taal en cultuur op de Portland State University, gaf ze Frans op de middelbare school in de VS en ging daarna Engels in Japan en Frankrijk geven. Zij begon haar afstudeerstudie met een Maîtrise in Algemene Taalwetenschappen van de Université de la Sorbonne Nouvelle, Parijs III, en eindigde met een Master en Ph.D in Taalwetenschappen van de Cornell University (NY).

Tobey Nelson werkte vijf jaar als wetenschapper aan de University of Washington’s Institute For Learning and Brain Sciences, waar zij alle aspecten beheerde van onderzoeksteams en laboratoriumwerk, zowel nationaal als internationaal. Zij heeft bijgedragen aan het opstellen van subsidieaanvragen voor onderzoeksprojecten. Ook heeft ze experimenten voor onderzoeksteams ontworpen en uitgevoerd die de ontwikkeling van spraakperspectief onderzoeken via kinder- en volwassen gedrag en neuro-imaging. Daarbij leerde ze ook over akoestische fonetiek, spraakperspectief, statistisch leren en onderzoek naar neuro-imaging over spraakperceptie.

Sinds 2014 werkt Tobey bij Hogeschool Utrecht, Instituut Archimedes bij de lerarenopleiding Engels, waar zij docent en cursusmanager is voor taal- en academische schrijfcursussen in de masteropleiding. Zij is ook nauw betrokken bij de methoden voor onderzoeksmethodologie en masterthesisbegeleiding. Sinds het najaar van 2016 is zij lid van het lectoraat Didactiek van de Moderne Vreemde Talen.

Didactiek van de Moderne Vreemde Talen

Lessituatie Padualaan 97

Over het lectoraat