Sanne Korhorn

Terug naar onderzoekers
Functie: Onderzoeker
Lectoraat: Kennisanalyse Sociale Veiligheid
Contact:

E-mail: sanne.korhorn@hu.nl

Telefoon: 06-38681446

Volg op:

Sanne Korhorn (1994) is criminoloog en als onderzoeker verbonden aan het lectoraat Kennisanalyse Sociale Veiligheid. Binnen dit lectoraat werkt zij mee aan verschillende onderzoeken op het gebied van persoonsgerichte aanpak en gemeentelijke samenwerking rond jongeren en jongvolwassen met complexe problemen en justitiecontacten. Zij is met name betrokken bij HIT pilot in Rotterdam (een nieuwe gemeentelijke aanpak van High Impact Targets), het project Startbaan en Koers en Kansen.

Ten behoeve van haar afstudeerproject heeft zij onderzoek gedaan naar achtergronden van Hitters die deelnemen aan de Rotterdamse interventie Schoon Schip. Eerder was zij werkzaam als tutor Criminologie aan de Erasmus Universiteit en heeft zij bij Middin gewerkt als ambulant begeleider binnen en specialistisch LVB+ team. Zij heeft hier veel ervaring opgedaan in het werken met mensen met een complexe licht verstandelijk beperking, een zeer kwetsbare groep, en in de ontwikkeling van de forensische zorg.

Sanne is maatschappelijk betrokken en gedreven de wereld van morgen weer een stukje mooier te maken: een vertaalslag maken van theorie naar praktijk, wetenschappelijke inzichten gebruiken om maatschappelijke vooruitgang te stimuleren en dan vooral op het snijvlak van zorg en veiligheid.

Kennisanalyse Sociale Veiligheid

Regie van veiligheid

Over het lectoraat