Sander Hermsen

Terug naar onderzoekers portret Sander Hermsen
Functie: Onderzoeker, Promovendus
Lectoraat: Crossmediale communicatie in het publieke domein
Contact:

E-mail: sander.hermsen@hu.nl

Volg op:

Sander studeerde sociale psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en deed, na het behalen van zijn master, onderzoek naar de formatie van stereotypen. Het weinig toegepaste karakter van dit onderzoek deed hem besluiten tot een carrièreswitch. Sander studeerde Graphic Design aan de Artez Academie voor Beeldende Kunsten Arnhem en werkte daarna als zelfstandig ontwerper.

De psychologie en met name psychologische achtergronden van ontwerp en persuasieve communicatie bleven zijn interesse behouden. Sinds 2011 is hij verbonden aan de HU en is hij betrokken bij het ontwikkelen en verrichten van onderzoek en onderwijs op het snijvlak van design en psychologie. Dit komt bijvoorbeeld tot uiting in zijn promotieproject, waarin hij onderzoek doet naar het effect van feedback door digitale technologie op het veranderen van hardnekkig gewoontegedrag.

De afgelopen jaren werkte Sander voor het PubLab aan opzet en uitvoering van een reeks projecten die het communicatieprofessionals mogelijk maken om producten en diensten te ontwerpen die aanzetten tot duurzaam gedrag, zoals het Touchpoints-project en het project Ontwerpen met Fundament. Sander geeft regelmatig lezingen, gastcolleges en workshops over dit thema.