Roderick Udo

Terug naar onderzoekers Roderick Udo
Functie: Onderzoeker, Promovendus
Lectoraat: Financieel-Economische Advisering bij Innovatie
Contact:

E-mail: roderick.udo@hu.nl

Telefoon: +31638762289

Volg op:

Roderick Udo MSc is financieel econoom met een grote interesse in ondernemerschap en specifiek creatief ondernemerschap. Hij behaalde zijn Master’s degree in International Economics and Business aan de Universiteit Utrecht. Sinds 2008 werkt hij als docent en onderzoeker aan de Hogeschool Utrecht. Roderick is altijd actief geweest als onderzoeker, naast zijn onderwijs en onderwijsontwikkeling. De afgelopen jaren verschuift zijn focus meer naar onderzoek en momenteel bereidt hij een promotietraject voor.

Vanuit een studieachtergrond in economie en financiële markten is Roderick zijn onderzoekscarriere gestart uit een financiële markten perspectief. Hij schreef zijn master thesis in 2007 bij De Nederlandse Bank over concurrentie in de Europese bancaire sector. In lijn met ontwikkelingen in de financiële markten ontwikkelden ook zijn onderzoeksinteresses: innovatie in financieringsvormen werd zijn focus. Tijdens zijn academische carrière is Roderick altijd ondernemend geweest. Al meer dan 10 jaar is hij actief in de muzieksector als programmeur van een popfestival, met het managen van festivalproducties en als artiestenmanager in zijn rol als European Associate Director in een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd muziek management en promotie bedrijf. Door het als creatief ondernemer van dichtbij gadeslaan van financieringsdilemma’s in het MKB en het combineren daarvan met zijn financiële opleidingsachtergrond, ontwikkelde Roderick een sterke interesse in MKB financiering en innovaties in de financiële markten. Door het combineren van zijn onderzoeksvaardigheden, kennis over economie en financiële markten en zijn ervaringen en netwerk in de creatieve sector, is Roderick goed gepositioneerd voor het onderzoeken van financieringsoplossingen voor het kleinbedrijf en in het speciaal voor creatieve ondernemers.

Rodericks belangrijkste onderzoeksgebieden zijn: MKB financiering, gestapeld financieren, de behoefte aan advies over financieringsmethodes bij MKB ondernemers, innovatie in de financiële markten, creatief ondernemerschap en ontwikkeling van kleine ondernemingen.

Roderick doet vanaf januari 2019 promotieonderzoek onder de naam 'Entrepreneurial finance in the music industry: a behavioural perspective on decision making.'