Renée van der Nat

Terug naar onderzoekers Renee van der Nat
Functie: Onderzoeker, Promovendus
Lectoraat: Kwaliteitsjournalistiek in Digitale Transitie
Contact:

E-mail: renee.vandernat@hu.nl

Volg op:

Hoe vertel je een crossmediaal verhaal? Dat is de vraag die Renée van der Nat (1985) in 2010 beantwoordde voor haar masteropleiding Journalistiek en Nieuwe Media. Door een combinatie van diepte-interviews en narratologische analyse heeft Renée in kaart gebracht hoe de verschillende verhaalelementen en media van Beagle, in het Kielzog van Darwin (VPRO) elkaar aanvullen en versterken.

Na haar studie is Renée aan de slag gegaan als internetredacteur voor de regionale dagbladen van HDC Media. Samen met twee collega’s sleepte ze in 2011 een nominatie voor de Tegel Toekomstprijs binnen. In 2012 maakte ze een tijdelijk uitstapje naar de game-industrie als community manager voor een online game.

In januari 2015 ging Renée aan de slag als junior onderzoeker voor het Lectoraat Kwaliteitsjournalistiek in Digitale Transitie. Ze werkt mee aan het onderzoek naar de nieuwswaarden van datavisualisaties en onderzoekt het fenomeen curatie in de Nederlandse media. Daarnaast draagt ze zorg voor de communicatie van het lectoraat.