Rene van Dinten

Terug naar onderzoekers René van Dinten
Functie: Onderzoeker
Lectoraat: Coöperatief Ondernemerschap
Contact:

E-mail: rene.vandinten@hu.nl

Volg op:

Dr. René van Dinten is sinds september 2015 als onderzoeker verbonden aan het lectoraat Coöperatief Ondernemerschap.
Hij is verantwoordelijk voor het onderzoeksproject big data dat bij aanvang van het cursusjaar 2016-2017 van start gaat bij de NCR (Nationale Coöperatieve Raad). Dit project is gericht op het in beeld brengen van de mogelijkheden van big data en het geven van een aanzet tot het gebruik hiervan bij de coöperaties die aangesloten zijn bij de NCR. Verder heeft de relatie tussen onderwijs en onderzoek zijn aandacht.

René is sinds 1997 werkzaam voor de Hogeschool Utrecht, naast een vijftal jaren als teamleider van de (deeltijd)opleiding Commerciële Economie (parttime), was hij voornamelijk werkzaam als docent marketing, onderzoek, organisatiestrategie en performance management. Daarnaast heeft hij bijna 200 studenten van de opleidingen Commerciële Economie en Business Management begeleid bij hun afstuderen. Momenteel geeft hij alleen nog cursussen die met organisatiestrategie en performance management te maken hebben. Performance management is zijn specialisatie. Hij is auteur van het studieboek ‘Strategisch en Operationeel Performance Management (derde druk, 2016), dat bij de opleidingen BM (Business Management) en MER (Management, Economie en Recht) gebruikt wordt.

In 2013 promoveerde hij aan de universiteit Nyenrode (strategy center) op het proefschrift ‘Blokkades in het strategische alignmentproces’. Strategisch alignment is een onderwerp dat nauw verbonden is met zijn expertisegebieden organisatiestrategie en performance management. Daarvoor studeerde hij commerciële economie (OU), voor leraar handelskennis (LOI) en nog eerder voor onderwijzer (Rijks P.A. Maastricht): éducation permanente in de praktijk.
Zijn proefschrift was vooral gericht op samenwerking in organisaties, nu bij het lectoraat is zijn focus verschoven naar samenwerking tussen organisaties. Een logische vervolgstap die in het proefschrift al aangestipt werd.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten