Peter Hendriks

Terug naar onderzoekers Peter Hendriks
Functie: Onderzoeker
Lectoraat: Innovatieve Maatschappelijke Dienstverlening
Contact:

E-mail: peter.hendriks@hu.nl

Volg op:

Expertise: internationaal maatschappelijk werk, intercultureel maatschappelijk werk, promotieonderzoek: Marokkaanse en Turkse professionals in het maatschappelijk werk
Projectdeelname: Secretaris en EC-lid van de European Association of Schools of Social Work (EASSW), voorzitter van ENSACT Programme Committee van Istanbul conferentie 2013, Lid redactieraad van Social Policy and Social Work in Transition.

Peter Hendriks heeft vooral expertise op het terrein van de internationalisering en interculturalisering van het sociaal werk onderwijs. Hij heeft ervaring als hulpverlener in de psychiatrie en was werkzaam als preventiewerker in de GGZ. Naast de hulpverlening is hij ook opgeleid als docent drama aan de toneelschool in Maastricht.

Hij was acht jaar (2007-2015) bestuurslid van de European Association of Schools of Social Work (EASSW), ) en voorzitter van ENSACT Programme Committee van Istanbul conferentie 2013.  Daarnaast heeft hij geparticipeerd in verschillende internationale projecten gericht op discriminatie- en racisme bestrijding, interculturele communicatie  en ’intercultural social work’.

Hij is voorzitter van de werkgroep diversiteit, die in opdracht van de Faculteit Maatschappij en Recht werkt aan een veilig leer- en werkklimaat in het onderwijs. Hij deed promotie onderzoek naar Turkse en Marokkaanse professionals in het maatschappelijk werk.

In onderstaand filmpje vertelt Peter Hendriks o.a. over diversiteit op de HU.