Nele Goutier

Terug naar onderzoekers Nele Goutier
Functie: Docent-onderzoeker
Lectoraat: Kwaliteitsjournalistiek in Digitale Transitie
Contact:

E-mail: nele.goutier@hu.nl

Telefoon: 088 4813 795

Volg op:

Nele Goutier (1989) studeerde in 2015 Cum Laude af van de tweejarige internationale master Journalism, Media & Globalization aan Aarhus University (Denemarken) en de Universiteit van Amsterdam. Eerder studeerde ze Culturele Antropologie en Ontwikkelingsstudies in Nijmegen, politicologie in Montpellier (Frankrijk) en volgde ze een summerschool documentaire-regie in Havana (Cuba). 

Na haar afstuderen deed Nele onderzoekservaring op aan de Universiteit van Amsterdam tijdens het project NewBeats. In samenwerking met een vijftal Australische universiteiten onderzocht ze de gevolgen van de afnemende werkgelegenheid en –zekerheid in de journalistiek. Daarnaast deed ze ervaring op als schrijvend en multimedia-journalist bij onder andere Filosofie Magazine, RTL Nieuws, Radio Netherlands Worldwide en Human. 

Zowel tijdens haar onderzoek voor de UvA als op de redacties waar ze werkte, zag Nele hoe journalisten worstelen met de snelle digitale veranderingen. Ze besloot zich te willen verdiepen in de mogelijkheden van journalistieke innovatie. 

Als junior onderzoeker bij het lectoraat is Nele medeverantwoordelijk voor de uitvoer van het project Immersive Journalism, waarvoor innovatieve journalistieke technieken en vormen - Virtual Reality, Augmented Reality en 360-video’s – worden onderzocht. Daarnaast werkt Nele als freelance journalist en onderzoeker. 

Kwaliteitsjournalistiek in Digitale Transitie

Logo Jlab

Over het lectoraat