Mathilde Sanders

Terug naar onderzoekers Mathilde Sanders
Functie: Onderzoeker
Lectoraat: Crossmediale Kwaliteitsjournalistiek
Contact:

E-mail: Mathilde.sanders@hu.nl

Telefoon: +31 (0)6 1424 1245

Volg op:

Drs. Mathilde Sanders (1974) studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam (1998) en volgde daarna de postdoctorale opleiding journalistiek aan de Erasmus Universiteit (2000). Ze onderzoekt eigendom, ondernemerschap en verdienmodellen van mediaorganisaties voor het lectoraat Crossmediale Kwaliteitsjournalistiek. 

Mathilde werkte ruim tien jaar als schrijvende redacteur bij dagbladen, tijdschriften, persbureaus en websites zoals het Financieele Dagblad, de Volkskrant, Binnenlands Bestuur en ANP/Reuters. Als onderzoeksjournalist begon ze in 2010 aan een onderzoek naar de gevolgen voor de journalistiek van verschillende soorten eigendom van nieuwsmediabedrijven. 

Dit onderzoek zette zij vanaf 2013 voort als externe promovenda aan de Rotterdam School of Management (RSM) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Sinds 2015 is zij tevens onderzoeker en docent bij de Hogeschool Utrecht.

Mathilde wil graag haar wetenschappelijke kennis en inzichten toegankelijker maken voor een breder publiek van journalisten en studenten. Dit doet zij onder meer via het onderwijs en haar blogs op de website van het lectoraat www.journalismlab.nl en haar eigen website www.mathildesanders.nl.