Martine Heemskerk

Terug naar onderzoekers portret Martine Heemskerk
Functie: Onderzoeker
Lectoraat: Human Experience & Media Design
Contact:

E-mail: martine.heemskerk@hu.nl

Volg op:

Martine Heemskerk (1991) is als junior onderzoeker werkzaam bij de lectoraten Crossmediale Communicatie in het Publieke Domein (sinds oktober 2013) en Human Experience & Media Design (vanaf mei 2014). In juli 2013 studeerde zij af bij de opleiding communicatiemanagement in de afstudeerrichting International Commercial Communications. Naast haar commerciële specialisatie groeide ook haar interesse voor (maatschappelijke) communicatievraagstukken in het publieke domein.
 
Na 2 maanden freelancen kon ze zich al storten op een interessant vraagstuk uit het publieke domein. Namelijk: hoe wordt het Campagne Strategie Instrument 2.0 bij Dienst Publiek & Communicatie gebruikt? Vervolgens hield ze zich bezig met de doorontwikkeling van dit instrument naar versie 3.0. 

Momenteel werkt zij voor het PubLab aan een onderzoek naar veilig gedrag van medewerkers op de werkvloer van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) en effectieve communicatie daarover. Daarnaast heeft ze een ondersteunende rol in de communicatie-uitingen van het lectoraat. Bij het crossmedialab werkt ze mee aan het project co-creatie op events.