Martine Ganzevles

Terug naar onderzoekers Martine Ganzevles
Functie: Onderzoeker, Promovendus
Lectoraat: Methodologie van Praktijkgericht Onderzoek, Participatie Zorg en Ondersteuning
Contact:

E-mail: martine.ganzevles@hu.nl

Telefoon: 06 - 23345463

Volg op:

Drs. Martine Ganzevles (1976) is sinds september 2013 werkzaam als onderzoeker bij het Lectoraat Methodologie van Praktijkgericht Onderzoek (MPO). Als hogeschooldocent is ze verbonden aan het Instituut voor Sociaal Work. Haar inzet hier betreft vooral de minor GGZagoog en programmaverantwoordelijk docent voor het afstudeeronderdeel praktijkgericht onderzoek.  

Vanaf 1 februari 2016 werkt zij aan haar promotieonderzoek 'Gegeven de omstandigheden. Naar een passende (r) onderzoeksmethodologie voor praktijkgericht onderzoek naar sociaal werk in het hbo'. Hiervoor is ze als ‘science practitioner’ verbonden aan Universiteit Tilburg en wordt begeleid door Jaap van Weeghel (Academische Werkplaats Geestdrift) en Tine van Regenmortel (Academische Werkplaats Sociaal Werk). Daan Andriessen is bij Hogeschool Utrecht de begeleidend lector.

Martine is opgeleid tot sociaal pedagogisch hulpverlener en heeft vervolgens Algemene Sociale Wetenschappen gestudeerd aan de Universiteit Utrecht, richting cultuur, zorg en welzijn. Haar werkervaring deed ze met name op in de geestelijke gezondheidszorg, zowel in de directe begeleiding als in advies en onderzoek.

Bij het Lectoraat MPO is ze betrokken bij de onderzoekslijn methodologie van praktijkgericht onderzoek. Zij is lid van de European Social Work Research Association (ESWRA) en Convenor voor de Special Interest Group Practice Research binnen de ESWRA.

  • 02-2016 tot heden: promotieonderzoek 'Gegeven de omstandigheden. Naar een passende (r) onderzoeksmethodologie voor praktijkgericht onderzoek naar sociaal werk in het hbo'.
  • 09-2013 tot heden: onderzoeker bij Hogeschool Utrecht - Lectoraat Methodologie van Praktijkgericht Onderzoek.
  • 05-2011 tot heden: hogeschooldocent bij Hogeschool Utrecht, Instituut voor Social Work en onderzoeker bij Kenniscentrum Sociale Innovatie.
  • 07-2008 tot 05-2011: hoofd Begeleiden en Wonen bij Kwintes (regionale instelling beschermd en begeleid wonen).
  • 12-2003 tot 05-2009: adviseur Zorg en Kwaliteit bij Kwintes.
  • 09-1999 tot 12-2003: persoonlijk begeleider bij Kwintes.
  • 09-1998 tot 09-1999: begeleider bij Zon & Schild (huidige GGZ-centraal).