Marleen Schultz-Vugs

Terug naar onderzoekers Marleen Schultz-Vugs
Functie: Promovendus
Lectoraat: Beroepsonderwijs
Contact:

E-mail: marleen.schultz@hu.nl

Telefoon: 06-51294971

Volg op:

Marleen Schultz-Vugs, MSc RN werkt sinds september 2016 als onderzoeker bij het Lectoraat Beroepsonderwijs. Zij doet promotieonderzoek naar de opbrengsten van leeromgevingen op de grens van school en beroepspraktijk. Ze werkt daarnaast als opleidingsmanager bij de bacheloropleiding Verpleegkunde (HU). Sinds 2001 (met een onderbreking van vier jaar) is ze werkzaam bij Hogeschool Utrecht waar ze, na ruim 15 jaar gewerkt te hebben als intensive care verpleegkundige, startte als docent. Van 2004 tot en met 2008 heeft Marleen vier jaar in de Verenigde Staten gewoond en gewerkt. Na terugkomst in Nederland is ze hogeschooldocent geworden en vervolgens doorgegroeid tot opleidingsmanager. De afgelopen jaren heeft Marleen zich als opleidingsmanager vooral gericht op personeels- en teamontwikkeling, werkdrukbeheersing, onderwijslogistiek, internationalisering en het flexibiliseren van de deeltijd- en duaal bacheloropleidingen Verpleegkunde.

Parallel aan haar werk bij de HU heeft Marleen een eerstegraads docentbevoegdheid gehaald en cum laude de master Health Professions Education aan de Maastricht University afgerond. De titel van haar master thesis is: ‘The impact of an internationalization course on developing cultural competences’.

Door haar ervaring vanuit het beroepsdomein (verpleegkunde) en haar onderwijskundige kennis en ervaring in te zetten bij haar promotieonderzoek, verwacht Marleen een bijdrage te kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van leeromgevingen op de grens van school en de beroepspraktijk.

Beroepsonderwijs

Over het lectoraat

@LectBeroepsondw

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten