Marieke Welle Donker-Kuijer

Terug naar onderzoekers Portret Marieke Donker-Kuijer
Functie: Onderzoeker, Promovendus
Lectoraat: Methodologie van Praktijkgericht Onderzoek
Contact:

E-mail: marieke.welledonker-kuijer@hu.nl

Telefoon: 06-46627357

Volg op:

Drs. Marieke Welle Donker-Kuijer (1976) is sinds september 2014 werkzaam als onderzoeker bij het Lectoraat Methodologie van Praktijkgericht Onderzoek (MPO). Zij is vertegenwoordiger van de faculteit Communicatie en Journalistiek en vervult een spilfunctie tussen deze faculteit en het Lectoraat MPO. Het lectoraat doet onderzoek naar goede methoden en technieken voor praktijkgerichte onderzoek. Ook wordt onderzocht wat goede manieren zijn om studenten en docenten te leren onderzoek te doen. Marieke richt zich vooral op het laatste aspect.

Marieke doet promotieonderzoek onder de titel ‘Heuristic evaluation of municipal websites’ aan de Universiteit Twente, onder begeleiding van prof. dr. Menno de Jong en prof. dr. Leo Lentz. Heuristische evaluatie is een populaire methode voor website-evaluatie onder webdesigners en communicatieprofessionals. Marieke onderzoekt hoe deze methode werkt en welke effecten het gebruik van heuristieken heeft op het resultaat van de website-evaluatie.

Naast haar onderzoek doceert Marieke momenteel vakken op het gebied van onderzoeksmethoden en online marketing aan studenten van de opleiding Digitale Media en Communicatie van de faculteit Communicatie en Journalistiek.