Marco van Kerkhoven

Terug naar onderzoekers Portret Marco van Kerkhoven
Functie: Onderzoeker
Lectoraat: Crossmediale Kwaliteitsjournalistiek
Contact:

E-mail: marco.vankerkhoven@hu.nl

Telefoon: 06-18496999

Volg op:

Marco van Kerkhoven behaalde zijn Bachelor Chemie in 1992 en vervolgde zijn studie met een Master Biologie, die hij volgde aan de Universiteit Leiden en de Universiteit van Geneve. Na zijn afstuderen in 1995 werkte hij achtereenvolgens als onderzoeker bij de Universiteit Leiden en het Leiden/Amsterdam Center for Drug Research, als projectcoördinator bij Stichting Wetenschap en Techniek Nederland en als wetenschapsjournalist voor het tijdschrift KIJK.

Daarnaast schrijft Van Kerkhoven zo’n 15 jaar freelance voor diverse kranten, tijdschriften en omroepen, waaronder de Volkskrant, NRC Handelsblad en de RVU. In 2003 begon hij als correspondent voor FEM-Business in Brussel, en later als redacteur en chef (plv) bij De Standaard. Sinds 2008 werkt hij als freelance correspondent wetenschap voor De Standaard en als uitvoerend hoofd- en eindredacteur van Sync.nl, e-zine over innovatie.

In 2003 verbleef Van Kerkhoven een periode in Irak, waar hij een bijdrage leverde aan de opzet van een opleiding journalistiek. Van Kerkhoven schreef verschillende boeken, waaronder ‘Hooggeleerd publiek!’ (2000) over succesvolle projecten in de wetenschapscommunicatie, en ‘De Ramptoerist’ (2009) over de verschillen tussen islamitische dictaturen en de westerse cultuur, waarmee veel islamitische migranten geconfronteerd worden.

Sinds 2008 is Van Kerkhoven werkzaam bij het Lectoraat Crossmediale Kwaliteitsjournalistiek van de HU, waar hij de coördinatie van de master Journalistiek combineerde met een promotieonderzoek naar businessmodellen voor regionale media.

Crossmediale Kwaliteitsjournalistiek

Crossmediale Kwaliteitsjournalistiek

Over het lectoraat

@MartinCornelis

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten