Marc Teunis

Terug naar onderzoekers Marc Teunis
Functie: Associate lector, Hogeschoolhoofddocent
Lectoraat: Innovative Testing in Life Sciences and Chemistry
Contact:

E-mail: marc.teunis@hu.nl

Telefoon: +31 (0) 6 10581554

Volg op:

Marc Teunis is een gepromoveerd bioloog met een brede interesse. Dit uit zich in de diversiteit van activiteiten en werkzaamheden die hij in de afgelopen 15 jaar voor het lectoraat Innovative Testing in Life Sciences & Chemistry (INT) en het Bacheloronderwijs van het Institute for Life Sciences & Chemistry (ILC) heeft gedaan. Marc is momenteel hogeschoolhoofddocent van de Life Sciences opleiding aan het ILC. Hij is tevens al 10 jaar verbonden aan het lectoraat INT. Marc is een van de grondeleggers van lectoraat INT en heeft het tegepaste onderzoek bij het ILC samen met de lectoren vormgegeven. Met een achtergrond in de embryonale ontwikkeling, neurobiologie en immunologie houdt hij zich bij INT bezig met onderzoek op het gebied van opzetten, validatie en implementatie van toxiciteitstesten voor verschillende toxicologische eindpunten.

Momenteel houdt Marc zich m.n. bezig met Bioinformatica en Data Science. Hij programmeert in R en Python en geeft cursussen voor Data Science in R en Bioinformatica met Bioconductor. Marc is tevens bezig met het opzetten van data-ananlyse infrastructuur op HU niveau en is lid van het kernteam van Data Lab HU. Hij is betrokken bij diverse strategische projecten bij de HU die zich richten op projectmanagement, ICT voorzieningen voor onderzoek en de Electronische Leeromgeving. Marc doet momenteel onderzoek naar de bruikbaarheid van machine learning en deep learning voor voorspellen van veranderingen in fysiologie en voor voorspelling van toxicologische eigenschappen van stoffen.

Marc’s promotieonderzoek richtte zich op het bestuderen van de interactie tussen brein en immuunsysteem. Het proefschift getiteld: Dopamine & disease; a role for the dopaminergic system in immune responses and tumor progression (2003) werd geschreven tijdens zijn onderzoek bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht.

Marc studeerde Biologie aan de Universieit Utrecht (1992 – 1998), waar hij specialiseerde in de richtingen Experimentele Dierkunde en Moleculaire Neurobiologie. Tijdens zijn studie was hij ook actief als studentassistent en was hij een jaar penningmeester van de Utrechtse Biologen Vereniging.