Lucque Schmeitz

Terug naar onderzoekers
Functie: Docent-onderzoeker
Lectoraat: Financieel-Economische Advisering bij Innovatie
Contact:

E-mail: lucque.schmeitz@hu.nl

Telefoon: 088 - 481 65 22

Volg op:

Drs. Lucque Schmeitz (1963) is sinds 2015 als docent werkzaam bij de HU-opleiding Business Management MKB. Hier geeft zij diverse bedrijfskundige vakken waaronder Financieel Management en  Business Process Analist. Daarnaast is zij ook actief als praktijkbegeleider van studenten die hun traineeships doen in het MKB.

Lucque Schmeitz is al meer dan 20 jaar werkzaam en betrokken als eigenaar van diverse MKB familiebedrijven in de leisure en offshore branche. In 2014 heeft zij haar masterthesis op basis van kwantitatief onderzoek geschreven bij Lex van Teeffelen. In deze thesis werden keuzes op het gebied van soort financieringsvorm van niet familie bedrijven versus familiebedrijven onderzocht  in relatie tot  leeftijd & ambtstermijn CEO, innovatie en aantal generaties van het familiebedrijf.

Als onderzoeker voor het Lectoraat Financieel-Economische Advisering bij innovatie is zij sinds 1 mei 2018 betrokken bij  het MKB project 'Samen financieren, samen ondernemen' en doet hierin onderzoek naar het besluitvormingsproces  rondom optimale financieringsstructuur, innovatie en  bedrijfsoverdracht & opvolging in relatie tot de verschillende rollen die deelnemende familieleden hebben en hun perceptie rondom fairness  bij kapitaalintensieve familiebedrijven. Het project is een samenwerkingsverband tussen het Windesheim Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven, Hogeschool Utrecht, Hogeschool van Amsterdam, brancheorganisatie Cumela en de Jong & Laan.

Financieel-Economische Advisering bij Innovatie

Financieel-Economische Advisering bij Innovatie

Over het lectoraat