Lieke Ceelen

Terug naar onderzoekers Lieke Ceelen
Functie: Promovendus
Lectoraat: Beroepsonderwijs
Docent voor:

Oefentherapie Cesar

Fysiotherapie

Master Fysiotherapie

Contact:

E-mail: lieke.ceelen@hu.nl

Telefoon: 06-38763168

Volg op:

Lieke Ceelen werkt sinds september 2016 als onderzoeker bij het Lectoraat Beroepsonderwijs. Haar promotieonderzoek richt zich op het begeleiden van studenten in het leren op de werkplek. Hoewel het leren van studenten op de werkplek, veelal in de vorm van een stage, omvangrijk en belangrijk is tijdens hun opleiding, bestaat er nauwelijks kennis over de invulling van effectieve begeleiding van deze studenten. Ook worden de werknemers die deze studenten begeleiden (praktijkopleiders) vaak beperkt voorbereid op deze opleidingstaak. Het onderzoek van Lieke werkt toe naar ontwerpprincipes voor een professionalisering van praktijkopleiders.

Lieke is sinds januari 2011 in dienst bij Hogeschool Utrecht als onderwijskundig adviseur voor de gezondheidszorgopleidingen en meer specifiek voor het Instituut voor Bewegingsstudies. Zij heeft affiniteit met het zichtbaar maken van de kwaliteiten en verbeterpunten van opleidingen. Haar aandachtsgebieden liggen met name op het gebied van onderwijsherontwerp en toetsing. De komende jaren wil Lieke een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs door haar rol als adviseur te combineren met haar rol als onderzoeker. 

Lieke heeft in Nijmegen gestudeerd aan de Radboud Universiteit. In 2010 is ze cum laude afgestudeerd aan de studie onderwijskunde. In 2011 behaalde ze haar tweede masterstudie bestuurskunde.

Beroepsonderwijs

Over het lectoraat

@LectBeroepsondw

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten