Leendert de Bell

Terug naar onderzoekers Portret Leendert de Bell
Functie: Onderzoeker
Lectoraat: Organiseren van Verandering in het publieke domein
Contact:

E-mail: leendert.debell@hu.nl

Volg op:

Dr. Leendert de Bell is sinds juli 2014 actief als onderzoeker binnen het Lectoraat Coöperatief Ondernemerschap. Hij zal zich hier vooral gaan bezighouden met onderzoek naar (het verbeteren van) ondernemende ecosystemen.

Leendert de Bell is in 2005 gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht met onderzoek naar de impact van foreign direct investment op regionale economische ontwikkeling in het noorden van Mexico.

Hij is sinds 2007 werkzaam voor Hogeschool Utrecht, waar hij onder meer verantwoordelijk was voor het internationale bachelor programma ‘Entrepreneurship for Developing Areas’. Dit programma, gericht op innovatieve business-oplossingen in ontwikkelingslanden en opkomende markten, is speciaal ontwikkeld in het kader van deelname van de HU aan de Kofi Annan Business Schools Foundation (www.kabsf.org).

Van 2008 tot 2012 was Leendert de Bell als onderzoeker actief binnen het Lectoraat International Business and Innovation. De focus van zijn onderzoek heeft zich in deze periode geleidelijk verder ontwikkeld van de impact van grote, multinationale bedrijven op regionale economische ontwikkeling naar de rol die kleine, nieuw opstartende bedrijven hierin kunnen spelen.

Sinds 2011 vervult hij namens HU de functie van academic director van het Utrecht Center for Entrepreneurship (www.utrechtce.nl). Het Utrecht Center for Entrepreneurship is onderdeel van het valorisatieprogramma van HU, Universiteit Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht (www.utrechtvc.nl) en heeft tot doel het ondernemerschapsonderwijs binnen de aangesloten kennisinstellingen te stimuleren.

Binnen het Europese Consortium on Applied Research and Professional Education (CARPE) (www.husite.nl/carpenetwork) vervult Leendert de Bell namens de HU de rol als ‘ambassadeur’ op het thema ondernemerschap. Hij geeft onderwijs op het gebied van ondernemerschap en international business aan de Universiteit Utrecht en de HU.