Kristina Goodnight

Terug naar onderzoekers Kristina Goodnight
Functie: Docent-onderzoeker, Promovendus
Lectoraat: Didactiek van de Moderne Vreemde Talen
Contact:

E-mail: kristina.goodnight@hu.nl

Telefoon: 088-4817373

Kristina Goodnight komt oorspronkelijk uit de staat Californië in de Verenigde Staten. Zij heeft haar Bachelor of Arts gekregen in zowel Engels als Dramatic Art op de University of California, Davis (1996). Als vervolg heeft zij een Master of Fine Arts in toneelschrijven op Saint Mary’s College of California behaald (1999). Zij heeft een aantal toneelstukken geproduceerd in de V.S. Twee korte toneelstukken zijn ook gepubliceerd als onderdeel van Best of Playground (2002 en 2003) waar zij ook de June Anne Baker Prize gewonnen heeft voor beginnende toneelschrijfster waardoor zij onder commissie het toneelstuk The Eve Generation (2003) heeft geschreven.

Na een aantal jaar lesgeven als dramadocent heeft zij een docent Engels opleiding gedaan bij Sacramento State University (2004) en heeft daarna vier jaar lesgegeven als docent Engels en drama op een high school in Sacramento, Californië.

Toen zij verhuisde naar Nederland na een jaar lesgeven in Engels en drama in vmbo en tweetalig vwo is zij aangenomen op Hogeschool Utrecht als docentenopleider (2010). Sindsdien heeft zij lesgegeven in veel verschillende aspecten van de opleiding, met specialisaties in Amerikaans cultuur, spreekvaardigheid en de verbinding tussen drama en vakdidactiek op zowel bachelor als masterniveau. In 2013 is Kristina productmanager geworden van de spreekvaardigheid en cultuurleerlijn. Zij heeft ook haar eerstegraadsbevoegdheid als docent Engels behaald in 2013 op de Universiteit Utrecht, waar zij een praktijkonderzoek uitgevoerd heeft op het effect van drama-activiteiten op zelfvertrouwen rondom spreekvaardigheid. Om haar rol als onderzoeker en curriculumontwerper te versterken is zij lid in 2016 geworden van het lectoraat Didactiek van de Moderne Vreemde Talen.

Kritina doet vanaf januari 2019 promotieonderzoek onder de naam 'Fostering Integration of Improvisational Drama into Foreign Language Classes to Stimulate Student Willingness to Communicate.'

Didactiek van de Moderne Vreemde Talen

Lessituatie Padualaan 97

Over het lectoraat