Kiki de Bruin

Terug naar onderzoekers
Functie: Junior onderzoeker
Lectoraat: Crossmediale Kwaliteitsjournalistiek
Contact:

E-mail: kiki.debruin@hu.nl

Volg op:

Kiki de Bruin (1993) is in 2016 afgestudeerd van de master Communicatie- en Informatiewetenschappen richting Journalistiek aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. De vragen die haar het meest bezig houden zijn: Wat is de invloed van het digitale tijdperk op de journalistiek en haar functies? En hoe kun je onafhankelijke kwaliteitsjournalistiek bewaken in dit digitale tijdperk? Met die reden heeft ze tijdens haar master onderzoek gedaan naar de digitale krant (e-paper), met als doel de ervaring van de digitale krant in kaart te brengen en deze ervaring mogelijk te kunnen optimaliseren.

Voor de master heeft Kiki de bachelor Algemene Sociale Wetenschappen gedaan aan de universiteit van Utrecht. Tijdens haar bachelor heeft ze een semester aan de Staatsuniversiteit van Sint-Petersburg in Rusland gestudeerd, waar ze zich heeft verdiept in de Russische geschiedenis, cultuur en taal.

Na haar afstuderen is Kiki gaan werken bij uitgeverij De Persgroep als projectmanager. Ze heeft daar bij de Customer Intelligence-afdeling marktonderzoek gedaan en een interne kennisbibliotheek opgericht. Sinds maart 2017 is Kiki junior onderzoeker bij JournalismLab. Daarnaast is ze een freelance journalist; onder andere internetredactie bij de Volkskrant, journalist bij AD Utrechts Nieuwsblad.

Als junior onderzoeker ondersteunt Kiki verschillende onderzoeken en verzorgt ze de communicatie namens het lectoraat.

Crossmediale Kwaliteitsjournalistiek

Logo Jlab

Over het lectoraat