Judith Popken

Terug naar onderzoekers Judith Popken
Contact:

E-mail: judith.popken@hu.nl

Telefoon: 06-14 22 00 10

Volg op:

Judith Popken (1979) is na haar middelbare school Journalistiek in Utrecht gaan studeren. Tijdens haar studie begon ze te werken als freelancer, in eerste instantie bij de Wereldomroep. Na haar afstuderen in 2003 bleef ze freelancen op diverse radio- en onlineredacties zoals bij BNR, opnieuw de Wereldomroep en de KRO. 

Naast het werk in de journalistiek begeleidde Judith sinds 2003 groepen studenten bij het maken van een dagelijks nieuwsprogramma. Later kwamen daar ook andere lesgroepen bij. In 2008 maakte Judith een kort uitstapje naar de webredactie van de Algemene Onderwijsbond, maar de combinatie van journalistiek en onderwijs bleef trekken. 

Om haar onderwijskundige kennis te verdiepen, volgde Judith tussen 2012 en 2014 Judith een onderwijskundige master via het CNA in Amsterdam, een samenwerking tussen de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens haar master ontdekte ze het onderzoek als tool om het leren in onderwijsorganisaties te bevorderen. In haar afstudeeronderzoek heeft Judith gekeken op welke wijze docenten binnen haar afdeling mondelinge feedback geven aan studenten. Haar voorkeur gaat uit naar praktijkgericht onderzoek dat journalistiekdocenten handvatten geeft om hun werk in de klas beter te doen.

Kwaliteitsjournalistiek in Digitale Transitie

Logo Jlab

Over het lectoraat