Jolijn van Duijnhoven

Terug naar onderzoekers
Functie: Onderzoeker
Lectoraat: Coöperatief Ondernemerschap
Contact:

E-mail: jolijn.vanduijnhoven@hu.nl

Telefoon: 06 38762286

Volg op:

Jolijn van Duijnhoven is betrokken bij de HU onderzoeksgroep 'Coöperatief Ondernemerschap'. Haar promotieonderzoek richt zich op ondernemende ecosystemen. De titel van haar onderzoek is Van idee tot implementatie: New business development door middel van samenwerking tussen intrapreneurs en entrepreneurs binnen ondernemende ecosystemen.
Het onderzoek van Jolijn richt zich op de interactie binnen ondernemende ecosystemen tussen gevestigde bedrijven en start-ups. De nadruk ligt daarbij vooral op de realisatie van nieuwe business development, dat is ontwikkeld door intrapreneurs en ondernemers. Beide partijen zijn namelijk geïnteresseerd in samenwerking en hebben tegelijkertijd moeite met het realiseren van ideeën. De ideevorming en netwerkfase lijkt in de meeste gevallen succesvol te zijn, maar de daadwerkelijke realisatie en implementatie van een nieuw business idee kan vaak niet gerealiseerd worden. Met haar onderzoek wil Jolijn laten zien welke dynamiek en voorwaarden van een ecosysteem kunnen bijdragen aan de daadwerkelijke realisatie van new business development.

Zij doet dit onderzoek als promovendus aan de Universiteit Utrecht, waar zij lid is van de  onderzoeksgroep strategy, organisation and entrepreneurship (SOE) van de Utrecht University School of Economics (USE) . Ze wordt begeleid door prof Erik Stam.

Jolijn is docent bij international business and management studies (IBMS). Ze geeft les in de minor International business for emerging markets en is daar verantwoordelijk voor de cursus lgobal entrepreneurship. Binnen IBMS doceert ze onder andere lean launchpad, business ethics, business at the bottom of the pyramid en intercultural management. Momenteel is zij bezig met het ontwikkelen van een nieuwe cursus corporate governance en is zij supervisor voor afstudeeronderzoek
Verder is zij coördinator van de minor Doing business in China. Een intensief programma dat studenten de kans geeft om de Chinese taal, de Chinese cultuur en de Chinese zakelijke omgeving te leren kennen in China's belangrijkste en meest bruisende steden: Beijing, Wuhan en Shanghai.
In haar rol als academic coordinator, coördinator HU Kofi Annan Business School foundation (KABS) en coördinator voor het eerste jaar was zij verantwoordelijk voor de inkomende uitwisselingsstudenten, de KABS-studenten en voor alle zaken die verband houden met de propedeuse IBMS.

In de afgelopen jaren heeft Jolijn een specialisatie ontwikkeld in ondernemerschap en zaken doen in opkomende markten (emerging markets) ontwikkeld door haar achtergrond in antropologie te combineren met de ervaring van het ondernemerschapsonderwijs en cursussen met betrekking tot opkomende markten. Dit heeft Jolijn geïnspireerd voor haar onderzoek naar ondernemende ecosystemen: hier kan ze haar ondernemerschapskennis combineren met haar ervaring in kwalitatief onderzoek.

Coöperatief Ondernemerschap

Tuin Padualaan 101

Over het lectoraat