Jeroen Knevel

Terug naar onderzoekers Jeroen Knevel
Functie: Onderzoeker, Promovendus
Lectoraat: Innovatieve Maatschappelijke Dienstverlening, Participatie Zorg en Ondersteuning
Contact:

E-mail: jeroen.knevel@hu.nl

Telefoon: 06-18972289

Volg op:

Met een opleidingsachtergrond van kunstacademie, social work en sociologie en werkervaring als begeleider en casemanager in dak- en thuislozenzorg, gehandicaptenzorg en psychiatrie ontwikkelt en verzorgt Jeroen Knevel sinds 7 jaar onderwijs bij Hogeschool Utrecht.

Daarnaast is hij betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van diverse onderzoeksprojecten vanuit de lectoraten Participatie, Zorg en Ondersteuning (PZO) en Innovatieve Maatschappelijke Dienstverlening (IMD). Twee van zijn voornaamste ambities binnen het onderwijs en onderzoek zijn het verbinden van onderzoek met onderwijs én het bieden van aantrekkelijk, interactief en aanschouwelijk onderwijs. In de praktijk zet hij zich als vrijwilliger in met het optekenen van levensverhalen en samenstellen van levensboeken.

Verder maakt hij zich hard voor gamification in het hoger beroepsonderwijs door zelf spellen (games) te ontwikkelen voor coaching, intervisie, supervisie, alsmede spellen waarmee theorie over onder meer mensenrechten laagdrempelig en interactief kan worden overgedragen. De creatieve component laat hij zodoende sterk terugkomen in zijn onderwijswerkzaamheden.

Jeroen maakt deel uit van de Vlaams-Nederlandse kernwerkgroep Mensenrechten in het sociaal werk (onderwijs) - Human rights at the heart of social work (education).

Publicaties

Gijs participeert op een hogeschool. Judith van der Burg, Nico Fonville, Jan van de Pol, Joyce Bouwman, Julia Broekema, Latoya van de Peut (2016). Utrecht: KSI