drs. Iris Hollaender

Terug naar onderzoekers Portret Iris Hollaender
Functie: Onderzoeker
Lectoraat: Financieel-Economische Advisering bij Innovatie
Contact:

E-mail: iris.hollaender@hu.nl

Telefoon: 06 512 393 62

Volg op:

Iris  Hollaender MSc (1956) voert vanuit het lectoraat FAI (casestudy)onderzoek uit naar mkb-advisering. Zij focust hierbij op (nieuwe) samenwerkingsvormen tussen mkb-adviseurs (financiële en niet-financiële dienstverlening) en cliënten.

Eerder werkte Iris Hollaender als bedrijfskundig adviseur in opdracht van diverse organisaties (zorg, welzijn, overheid). In 2003 stapte zij over naar Hogeschool Utrecht, Faculteit Economie & Management. Iris was betrokken bij de inrichting van het eerste lectoraat (Bedrijfskundige Advisering MKB) van Kenniscentrum Innovatie & Business. Bij dit lectoraat is zij gestart met haar onderzoek naar de rol van outsiders bij innovatie van kleine en middelgrote bedrijven.

Naast het opzetten en uitvoeren van onderzoeksprojecten werkt Iris als hogeschooldocent (consultancy, organizational behaviour courses) bij de opleiding Bedrijfskunde MER (voltijd en deeltijd). Ook is zij verantwoordelijk voor het honoursonderwijs. Ze is programmacoördinator van Top Class FEM en begeleidt honoursstudenten bij hun praktijkonderzoek.