Inge Scheijmans

Terug naar onderzoekers Inge Scheijmans
Functie: Onderzoeker
Lectoraat: Participatie en Stedelijke Ontwikkeling, Participatie Zorg en Ondersteuning
Contact:

E-mail: inge.scheijmans@hu.nl

Telefoon: 06-39012981

Het werken op het snijvlak van praktijk en onderwijs loopt als de rode draad door de beroepsmatige activiteiten van Inge Scheijmans. Eerst als bijscholingsfunctionaris bij een provinciale Kruisvereniging, daarna als opleidingsadviseur bij OVDB-Contract en sinds 2001 als docent en onderzoeker bij het Instituut voor Social Work van Hogeschool Utrecht.

Als andragoloog is onderzoek voor haar niet alleen een instrument om kennis te verzamelen, maar ook een interventie-instrument om verandering op gang te brengen. De onderzoeken waaraan ze meewerkt, hebben dan vaak ook een dubbele doelstellingen: kennis verzamelen en tegelijkertijd al vormen van participatie, samenwerken of zelforganisatie tot stand brengen. Bij het Kenniscentrum Sociale Innovatie heeft zij meegewerkt aan verschillende onderzoeken op het gebied van sociaal beleid.

Bij het Kenniscentrum Sociale Innovatie  maakt zij graag verbinding tussen verschillende praktijken in het sociale werkveld. Dat komt tot uiting in de werkzaamheden voor twee lectoraten:
Bij het Lectoraat Participatie, Zorg & Ondersteuning is Inge als coördinator werkzaam voor de Wmo-werkplaats Utrecht. Daarbij werken partners uit het werkveld en de gemeenten samen met onderzoekers van de Hogeschool om de veranderingen in het sociale domein handen en voeten te geven. Daarnaast verricht Inge onderzoek naar nieuwe vormen van integraal wijkgericht werken; over welke zaken moet nagedacht worden bij opzetten van een wijkteam?

Bij het Lectoraat Participatie en Stedelijke Ontwikkeling is Inge betrokken bij onderzoek naar de maatschappelijke rol van sportverenigingen. In de zomer van 2014 is een onderzoeksproject naar vitaliseringsprocessen in sportverenigingen afgesloten met de publicatie ‘Hoe de bal blijft rollen’. Momenteel doet ze onderzoek naar de beleving van de deelnemers van het project trainerskracht, dat plaatsvindt bij voetbalclub VV de Meern.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten