Hiddo Velsink

Terug naar onderzoekers Hiddo Velsink
Functie: Onderzoeker
Lectoraat: Digital Smart Services
Contact:

E-mail: hiddo.velsink@hu.nl

Volg op:

Dr. ir. H. Velsink studeerde Geodesie aan de TU Delft en promoveerde daar op geodetische deformatie-analyse. Na een carrière bij het Nederlandse kadaster gaf hij onderwijs in de geodesie aan de Technische Universiteit Delft en Hogeschool van Utrecht. In deze functie schreef hij verschillende dictaten over geodesie.

Vanaf 2001 vervulde hij diverse managementfuncties. Hij was verantwoordelijk voor een aantal opleidingen (geodesie, civiele techniek, bouwkunde, bouwtechnische bedrijfskunde) en uiteindelijk voor het gehele instituut voor Gebouwde Omgeving van Hogeschool Utrecht, met 1700 studenten en meer dan honderd docenten. Vanaf 2011 stapte hij over van een managementfunctie naar een onderzoeksfunctie. De kern van het onderzoek is geodetische deformatie-analyse. Dit resulteerde in 2018 in een wetenschappelijke promotie.

Hiddo Velsink geeft samen met Ursula Backhausen leiding aan de onderzoeksgroep City at Risk binnen het lectoraat Digital Smart Services. De groep doet onderzoek naar bewegingen van gebouwen, infrastructuur en bodem in de stedelijke omgeving: wat is de oorzaak, hoe meet je het en wat zijn de gevolgen; en hoe kun je met digital smart services de risico's verminderen en de kwaliteit van samenleven in de stad duurzaam verbeteren?