Hidde Leplaa

Terug naar onderzoekers Foto van expert
Functie: Onderzoeker
Lectoraat: Werken in een Justitieel Kader
Contact:

E-mail: hidde.leplaa@hu.nl

Volg op:

Hidde J. Leplaa MSc. is afgestudeerd in 2014 als Sociaal Psycholoog. Gedurende zijn opleiding tot Sociaal Psycholoog is hij zich meer en meer gaan verdiepen in het opzetten, uitvoeren, en analyseren van wetenschappelijk onderzoek. Daarbij heeft hij zich, naast het kwantitatieve onderzoek wat goed past bij Sociale Psychologie, ook verdiept in het kwalitatieve onderzoek.

Na zijn afstuderen is hij aan de slag gegaan als Junior Docent aan de Universiteit Utrecht op de afdeling Methoden en Statistiek van de Faculteit Sociale Wetenschappen. In deze functie verzorgt hij onderwijs op het gebied van Methodenleer en Statistiek voor bachelorstudenten aan deze faculteit.

Sinds april 2016 is hij werkzaam bij het lectoraat, daar denkt hij mee en geeft hij advies met betrekking tot methodologische en statistische vraagstukken omtrent het RAAK-PRO project.

Hidde wil met zijn werk helpen om ingewikkelde vraagstukken begrijpelijk te maken voor een breed publiek. Door gedegen onderzoek en correcte omgang met de data, hoopt hij te kunnen doorgronden hoe de (sociale) werkelijkheid geïnterpreteerd kan worden. Binnen het justitieel (gedwongen) kader zou dat grote maatschappelijke consequenties tot gevolg kunnen hebben.

Werken in een Justitieel Kader

Werken in Justitieel Kader

Over het lectoraat

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten