Frans Boumans

Terug naar onderzoekers Portret Frans Boumans
Functie: Onderzoeker
Lectoraat: Financieel-Economische Advisering bij Innovatie
Contact:

E-mail: frans.boumans@hu.nl

Telefoon: 06 38762720

Volg op:

Frans Boumans, docent Financial Management aan Hogeschool Utrecht sinds 2009. Daarnaast doceert hij ook aan Webster University en de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ook geeft hij al meer dan twintig jaar colleges in verschillende andere landen.

Hij studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit (1981) en behaalde zijn Executive MBA aan de University of Rochester/William E. Simon School of Management (1988). Frans heeft gedurende vijfentwintig jaar gewerkt bij verschillende banken: Bank Mees & Hope, MeesPierson en de ING Bank. Ook sprak hij voor verschillende internationale conferenties en heeft hij diverse artikelen en boeken gepubliceerd.

Frans Boumans heeft aan de HU de minoren MKB Adviseur en Treasury Management opgezet. Als onderzoeker en consultant op het gebied van financiële dienstverlening voor het MKB en grote ondernemingen is hij met name geïnteresseerd in nieuwe financieringsmodellen in een veranderende wereld. Opdrachtgevers voor  onder andere genoemde minoren zijn bijvoorbeeld riskmanagement adviseur ngCompliance,  overname- en adviesbureau BHB en ondernemingen als Booking.com, Tommy Hilfiger Europe, Vonovia en Royal Talens. Ook is er een samenwerking met  organisaties als TreasuryXL en DACT (treasury).

Daarnaast richt Frans zijn initiatieven ook op het buitenland. Voor de Utrecht Summerschool werkt hij mee aan de ontwikkeling van een  aantal cursussen in samenwerking met het International Banking Institute in St. Petersburg.