Fleur Dronkers

Terug naar onderzoekers Fleur Dronkers
Functie: Junior onderzoeker
Lectoraat: Participatie en Stedelijke Ontwikkeling
Contact:

E-mail: fleur.dronkers@hu.nl

Telefoon: 06 14 21 56 36

Fleur Dronkers is sinds 2017 betrokken bij het lectoraat Participatie en Stedelijke Ontwikkeling. Hierin werkt zij als Junior Onderzoeker bij de lijn kunst en creativiteit. Praktijkgericht onderzoek naar 21stCentury Skills bij MBO Creative College en STUT Theater. Eerder maakte zij een inventarisatie van culturele instellingen die actief zijn in het sociale domein in de stad Utrecht.

In 2008 studeerde Fleur Dronkers af aan de Hogeschool Utrecht, opleiding Culturele Maatschappelijke Vorming, waarna zij aan de Universiteit Utrecht Taal- en Cultuurstudies (BA) en Kunstbeleid en –management (MA) studeerde. Vanaf 2011 is zij actief bezig met participatie, eerst in sport en later in cultuur. Als combinatiefunctionaris activeerde zij mensen voor sport en liet hen kennis maken met bewegen. Daarna is zij verdergegaan met kunsteducatie waarbij zij mensen de weg wil wijzen naar kunst. Fleur is erg geïnteresseerd in de inzet van kunst en creativiteit ten behoeven van de ontwikkeling van mens en maatschappij. Bij het lectoraat kan zij hier door middel van toegepast onderzoek een bijdrage aan leveren. 

Fleur Dronkers is docent bij Instituut Social Work. Zij geeft les bij de opleiding Culturele Maatschappelijke Vorming. Cursussen die zij geeft zijn gericht op methodiek en agogiek, beleid, ondernemen en projectmanagement. 

Participatie en Stedelijke Ontwikkeling

Streetdance

Over het lectoraat