Esther du Pon

Terug naar onderzoekers Portret Esther du Pon
Functie: Onderzoeker, Promovendus
Lectoraat: Innovatie van Zorgprocessen in de Farmacie
Contact:

E-mail: esther.dupon@hu.nl

Telefoon: 06 129 239 07

Volg op:

Drs. Esther du Pon (1985) doet promotieonderzoek aan de Radboud Universiteit Nijmegen onder de naam “DESTINE - Diabetes Education and Self-management to INcrease Empowerment”. Zij onderzoekt het effect van het groepseducatieprogramma PRISMA voor patiënten met diabetes type 2 op communicatie met de praktijkondersteuner, therapietrouw en het gebruik van een zorgplatform. In een RCT worden 230 patiënten met diabetes type 2 uit de huisartsenpraktijk gedurende een jaar gevolgd. Het ‘empowerment’ van de patiënt wordt verbeterd door deze meer te betrekken bij de eigen behandeling. Een hoger ‘empowerment’ zal resulteren in een betere kwaliteit van leven, een afname van het gebruik van de zorg, een afname van de werkdruk voor zorgverleners met als gevolg een vermindering van de zorgkosten. DESTINE is een samenwerkingsverband tussen vier partners: Hogeschool Utrecht, Diabetes Center Zwolle, NIVEL en Medrie. In 2016 worden de eerste resultaten van DESTINE gepubliceerd.

Werkervaring

  • Augustus 2012 – heden: Onderzoeker aan Hogeschool Utrecht, Kenniscentrum Innovatie van Zorgverlening, lectoraat Innovatie van Zorgprocessen in de Farmacie
  • Augustus 2013 – heden: Promovenda aan Radboud Universiteit Nijmegen, op het onderzoek "“DESTINE- Diabetes Education and Self-management to INcrease Empowerment”. Promotor: Prof. Dr. A.M. van Dulmen (Radboud Universiteit Nijmegen)

Opleiding

  • September 2009 – juli 2011: Master Communicatiestudies, Universiteit Utrecht
  • September 2005 – juli 2009: Bachelor Farmakunde, Hogeschool Utrecht

Innovatie van Zorgprocessen in de Farmacie

Disseminatie van Farmaceutische Innovaties

Over het lectoraat

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten