prof. dr. Ellen Gerrits

Terug naar onderzoekers portret Ellen Gerrits
Lectoraat: Logopedie: Participatie door Communicatie
Contact:

E-mail: ellen.gerrits@hu.nl

Telefoon: 06 283 547 75

Volg op:

Prof. dr. Ellen Gerrits is lector Logopedie: Participatie door Communicatie sinds 2010 en hoogleraar logopediewetenschap sinds 2014. Ze is spraak-taalpatholoog en logopedist. Naast haar werk als lector is ze voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Stem-, Spraak-, en Taalpathologie en redacteur van het Tijdschrift voor Stem-, Spraak- en Taalpathologie en het vakblad Van Horen Zeggen.

Met haar lectoraat wil Ellen Gerrits kennis en evidence-based interventies ontwikkelen die worden ingezet om de communicatie, spraak- en taalvaardigheid (de communicatieve redzaamheid) van kinderen en volwassenen te verbeteren.

  • Vanaf 1 september 2014: Hoogleraar Logopediewetenschap bij de Universiteit Utrecht
  • 2010 – heden: lector Logopedie: Participatie door Communicatie aan Hogeschool Utrecht
  • 2004 – 2010: manager bij Adelante Audiologie en Communicatie in Hoensbroek
  • 2002 – 2010: senior klinisch onderzoeker verbonden aan het audiologisch centrum van het Maastricht Universitair Medisch Centrum
  • 2001 – 2002: post-doc in een project waar ze met meerdere onderzoekers zocht naar voorlopers van dyslexie in de vroege taalverwerving van kinderen met dyslectische ouders.
  • 2001: promotie aan de Faculteit der Letteren van de Universiteit Utrecht op een onderzoek naar de waarneming van spraakklanken door kinderen en volwassenen.

In het volgende videofragment vertelt Ellen Gerrits over de doelstellingen van het lectoraat en de lopende onderzoeken. Deze video is opgenomen ter voorbereiding van een leergemeenschap van de Koninklijke Auris Groep.