Deborah de Jong

Terug naar onderzoekers Deborah de Jong
Functie: Docent-onderzoeker
Lectoraat: Innovaties in de Preventieve Zorg
Contact:

E-mail: deborah.dejong@hu.nl

Telefoon: 06 - 38763311

Volg op:

Deborah de Jong MSc. is mondhygiënist en klinisch epidemioloog. Als mondhygiënist heeft zij sinds 2000 ervaring opgedaan in verschillende praktijken, waaronder een aantal ziekenhuizen. Haar interesse gaat vooral uit naar het werken in de bijzondere tandheelkunde. Binnen het lectoraat Innovatie in de preventieve zorg doet Deborah de Jong onderzoek naar het screenen van slijmvliesafwijkingen door tandheelkundige professionals. Zij wil graag bijdragen aan de professionele ontwikkeling van mondhygiënisten

In 2006 is Deborah de Jong begonnen als hogeschooldocent bij de opleiding Mondzorgkunde van Hogeschool Utrecht. Daar is zij o.a. voorzitter van de focusgroep Intramurale zorg en betrokken bij het onderwijs wat gaat over bijzondere zorggroepen. Daarnaast is zij docent van het afstudeerproject en de afstudeerstage. Deborah de Jong begeleidt graag studenten bij het uitvoeren van onderzoek en het evidence-based werken in de stagepraktijk.

Voor haar masterstudie Evidence Based Practice in Healthcare heeft Deborah de Jong een systematic review geschreven over het effect van whitening tandpasta op tandaanslag.

Innovaties in de Preventieve Zorg

Spelende basisschoolkinderen op het schoolplein

Over het lectoraat