Danielle van Wallinga

Terug naar onderzoekers portret Daniëlle van Wallinga
Lectoraat: Crossmediale communicatie in het publieke domein
Contact:

E-mail: danielle.vanwallinga@hu.nl

Telefoon: 0614241292

Volg op:

Danielle van Wallinga (1983) is per januari 2012 verbonden aan het Lectoraat Crossmediale Communicatie in het Publieke Domein als junior-onderzoeker. Ze rondde haar communicatie-opleiding af bij zowel de Faculteit Letteren (bachelor, Universiteit Utrecht) als Sociale Wetenschappen (master, Vrije Universiteit), waardoor ze oog heeft voor zowel de talige- als de meer maatschappelijke functie van communicatie.

Voor haar prijswinnende afstudeeronderzoek ‘De vele kleuren van het nieuws’ onderzocht ze de nieuwsbeleving van allochtone jongeren. In vorige functies als onder andere webredacteur en recruiter voor het EenVandaag Opiniepanel lag de focus van haar werk veelal op het snijvlak van media, journalistiek en onderzoek en het zoeken naar (crossmediale) manieren om doelgroepen (waaronder jongeren en multiculturele Nederlanders) een platform te bieden om hun mening te geven.

Binnen het lectoraat Crossmediale Communicatie in het Publieke Domein (PubLab) heeft zij een verbindende rol. PubLab richt zich met name op het identificeren, analyseren en (door)ontwikkelen van diverse vormen van persuasieve, crossmediale communicatie in het publieke domein, op de onderzoeksterreinen ‘Gesprek & Gedrag’. Als PubLab-onderzoeker is Danielle een spin in het web op het vlak van onderzoekscommunicatie, onderzoeksondersteuning en projectmanagement. Haar passie ligt in het toegankelijk maken van kennis en onderzoeksresultaten via verschillende sites en tevens beheer, innovatie van onderzoekscommunicatie en kennisdeling binnen Hogeschool Utrecht. Eerder deed ze onderzoek naar het effectief inzetten van sociale media in het publieke domein en was ze betrokken bij onderzoeksprojecten over het persuasief ontwerpen voor duurzaam & gezond gedrag (Touchpoints) en crises & social media (The Next Level).


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten