Christine Bleijenberg

Terug naar onderzoekers portret Christine Bleijenberg
Functie: Onderzoeker, Promovendus
Lectoraat: Crossmediale communicatie in het publieke domein
Contact:

E-mail: christine.bleijenberg@hu.nl

Telefoon: 06 14 24 14 28

Volg op:

Christine Bleijenberg (1968) is sinds januari 2012 als docent-onderzoeker verbonden aan het  Lectoraat Crossmediale Communicatie in het Publieke Domein. 

Communicatie in het publieke domein, de relatie tussen burgers en overheid en burgerparticipatie vormen een rode draad in Christine’s  loopbaan.  Zo werkte ze als communicatieadviseur bij onder andere de gemeente Rotterdam en diverse adviesbureaus op bijvoorbeeld het gebied van bestuur & organisatie. Onderzoek onder burgers naar hun beeld van de lokale overheid en politiek, burgerparticipatie en interactief beleid vormden hierin een groot aandeel.

De afgelopen vijf jaar was Christine directeur van LOKAAL. Deze stichting  voert als  Rotterdams kenniscentrum voor burger en politiek een breed scala aan (met name) trainings-en debatactiviteiten uit om de interactie tussen burgers en politiek te verbeteren.

Na vele jaren in de praktijk gewerkt te hebben, benadert Christine vraagstukken uit het publieke domein nu vanuit een verdiepend, wetenschappelijk perspectief. Een voorbeeld hiervan is haar onderzoek met en voor de gemeente Almere, waarbij ze een aanpak ontwikkelt waarmee in beeld gebracht kan worden  hoe communicatief de organisatie is (in contact met burgers).

Christine doceerde eerder in deeltijd communicatie aan een HBO. In haar onderwijsactiviteiten probeert zij de verbinding te leggen tussen haar ervaring in de praktijk en de onderzoeksactiviteiten van het lectoraat.