Ben Fruytier

Terug naar onderzoekers Ben Fruytier
Functie: Lector
Lectoraat: Organiseren van Verandering in het publieke domein

25 februari 1950 - 28 juli 2014

Op 28 juli is Ben Fruytier overleden. Met het overlijden van Ben verliest de hogeschool een zeer gewaardeerde collega en onderzoeker.

Ben Fruytier studeerde Sociologie van Arbeid en Bedrijf aan de Universiteit Nijmegen waar hij later promoveerde op het onderwerp organisatieverandering.

Van 1979 tot 2000 was hij werkzaam bij IVA, contractonderzoekinstituut voor sociaal wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit Tilburg. Vanaf 2000 was hij universitair hoofddocent bij de faculteit Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Sinds 1 januari 2007 was hij lector bij het Lectoraat Organiseren van Verandering in het publieke domein van Hogeschool Utrecht. Met de uitvoering van diverse onderzoeken, en mét de resultaten daarvan, werkte Fruytier als lector mee aan de professionalisering van het Personeel- en Organisatiebeleid (P&O), de P&O-beroepsbeoefenaar en het P&O-onderwijs bij zowel (semi-)publieke organisaties in de publieke sector (zoals universiteiten, hogescholen en gezondheidsorganisaties) als bij bedrijven binnen het MKB.

www.benfruytier.nl