Baukje Stinesen

Terug naar onderzoekers portret Baukje Stinesen
Functie: Onderzoeker, Promovendus
Lectoraat: Crossmediale communicatie in het publieke domein
Contact:

E-mail: baukje.stinesen@hu.nl

Volg op:

Baukje Stinesen werkt sinds november 2012 als onderzoeker bij het lectoraat Crossmediale Communicatie in het Publieke Domein. Tijdens haar opleiding Voeding en Gezondheid aan de Wageningen University groeide haar interesse in de sociale en interactionele kant van eetgedrag. Aansluitend volgde ze daarom de Master Applied Communication Science. Ze verdiepte zich tijdens deze master verder in gezondheidsgedrag en de rol van communicatie bij het bevorderen daarvan.

Bij het lectoraat heeft Baukje diverse projecten uitgevoerd binnen de onderzoekslijn Gedrag. Zo bestudeerde ze in opdracht van de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling het overheidsbeleid gericht op gedragsbeïnvloeding en was ze nauw betrokken bij de doorontwikkeling van het Campagnestrategie-instrument (CASI 3.0) van de Dienst Publiek en Communicatie, een hulpmiddel bij de ontwikkeling en onderbouwing van campagnes gericht op gedragsverandering.  
 
Binnen de onderzoekslijn Gesprek bestudeert ze communicatievraagstukken vanuit een interactioneel perspectief. Ze deed bijvoorbeeld onderzoek naar geruchtvorming en mobilisatie op sociale media tijdens crises. Ook probeert ze het interactionele perspectief beter bruikbaar te maken voor de communicatiepraktijk. Ze schreef daartoe mee aan de DaB, een handreiking voor discoursanalyse voor communicatieprofessionals, en was betrokken bij de ontwikkeling van de training DaB voor crisiscommunicatieprofessionals. Op dit moment werkt ze aan haar promotie-onderzoek “Naar een gedeeld begrip van de pijn”, dat gericht is op het verwerven van inzicht in de gevoeligheden die spelen bij het bespreken van sociale en psychologische factoren van chronische pijn tijdens behandelgesprekken.