Babette Everaars

Terug naar onderzoekers Babette Everaars
Functie: Promovendus
Lectoraat: Innovaties in de Preventieve Zorg
Contact:

E-mail: babette.everaars@hu.nl

Telefoon: 06 - 38763462

Volg op:

Babette Everaars is in 2009 afgestudeerd aan de opleiding Mondzorgkunde te Utrecht waarna zij de research master Global Health heeft gevolgd aan de VU. Tijdens deze master heeft zij haar afstudeerstage uitgevoerd bij het Academisch Centrum voor Tandheelkunde (ACTA). Na de afronding van haar Master opleiding is Babette op de HU als junior onderzoeker aan de slag gegaan om haar promotietraject voor te bereiden.

Tijdens het eerste jaar als Junior onderzoeker op de HU heeft Babette zich voornamelijk bezig gehouden met het oriënteren en leggen van contacten binnen de onderzoekslijn ‘’mondgezondheid bij ouderen’’. Dit is een van de speerpunten binnen de opleiding Mondzorgkunde. Vanaf 1 april 2016 loopt haar promotietraject (PRIMa mond CARE), welke is ondergebracht bij het nieuwe lectoraat “Innovaties in de Preventieve zorg’’.

Het promotietraject van Babette sluit aan op het Om U project, ontwikkeld vanuit het Nationaal Programma Ouderenzorg. Het Om U project is ontwikkeld door haar copromotor dr. Nienke Bleijenberg, verbonden aan het lectoraat Chronisch Zieken/Proactieve Ouderenzorg. Het Om U project spoort (potentieel) kwetsbare ouderen op vanuit de huisartsenpraktijk en levert pro-actieve zorg aan deze groep. 
Het PRIMa mond CARE project voegt mondgezondheid toe aan het Om U traject in verschillende fasen. Zo zal onderzocht worden of kwetsbaarheid nauwkeuriger opgespoord en voorspeld kan worden met de toevoeging van mondgezondheid.

Het onderzoeksteam en samenwerkingsverbanden bestaan uit: Prof dr. Geert van der Heijden (Sectievoorzitter Sociale Tandheelkunde, ACTA), Prof. Dr. Niek de Wit, hoogleraar Huisartsgeneeskunde vanuit het Juliuscentrum (UMCU), Lector. dr. Katarina Jerković – Ćosić vanuit de Hogeschool Utrecht en dr. Nienke Bleijenberg, projectleider van OM U en onderzoeker binnen het Juliuscenrum (UMCU). Het onderzoek wordt uitgevoerd in Gezondheidscentrum Maarn-Maarsbergen, waar huisartsen en tandartsen onder een dak samenwerken, welke een unieke situatie vormen voor dit onderzoek.

Tijdens haar promotieonderzoek begeleidt Babette koppels in de afstudeerfase welke gerelateerd zijn aan mondzorg voor ouderen. Daarnaast werkt Babette nog een dag in de praktijk als mondhygiënist.

De combinatie van onderzoek, het begeleiden van studenten en de mogelijkheden om te blijven leren motiveren Babette in haar werk en geven haar vele uitdagingen.

De planning van het promotietraject loopt tot en met 2019. Daarna ambieert Babette een verdere carrière als onderzoeker of hogeschool hoofddocent.